Azokon a helyeken, ahol sokan megfordulnak vagy jellemzően egyszerre többen tartózkodnak, például egy iskola vagy bevásárlóközpont, fontos, hogy rendelkezésre álljon közösségi mosdó. Ezen kívül különféle rendezvényeken is biztosítják a szervezők a mosdót, illetve arra is figyelniük kell, hogy higiéniai szempontból is megfeleljen a követelményeknek.

A szabályok alapján a közterületeket nem használhatjuk, ha el szeretnénk végezni a dolgunkat, ezt szigorúan büntetik a hatóságok. Ilyenkor keressünk egy működő mellékhelyiséget. Az önkormányzatok feladata, hogy az utcán is üzemeltessenek közösségi mosdókat a járókelők számára.

Fontos a közösségi mosdók tisztán tartása

A mosdók, mellékhelyiségek azok a területek, amelyeket a baktériumok, kórokozók leginkább kedvelnek és könnyen rátapadnak a mosdópultok, csapok, csempék, wc kagylók, ülőkék felületeire. Éppen ezért a leglényegesebb feladat, hogy a közösségi mosdók rendszeresen karban legyenek tartva, napi többször ajánlott fertőtleníteni és kitakarítani. Kellő figyelmet szükséges fordítani az alapos tisztításra, hogy a szennyeződések maradéktalanul eltűnjenek, valamint az sem mindegy, hogy milyen minőségű tisztítószereket alkalmaznak.

A közösségi mosdók használatát követően mindig mossunk kezet, ehhez jellemzően a szappan és a kéztörlő biztosítva van. A törölköző helyett előnyösebb kéztörlő adagolót kihelyezni, mivel sokkal higiénikusabb megoldás, ráadásul rendkívül könnyű és egyszerű a használata. Kiváló választás lehet az atlantic kéztörlő adagoló, aminek a kialakítása egyszerű, a tisztán tartása sem bonyolult. Nélkülözhetetlen ügyelni a papír folyamatos töltésére, ami nem nehéz feladat, de nem szabad kifogynia, hogy mindig elérhető legyen.

Előző bejegyzésünkben a csapadékvíz elvezetésről írtunk!