A fejlődés, a profit növelése mindig két összetevőből áll, egyfelől a bevételeket kell növelni, másfelől a kiadásokat kell csökkenteni. Iyen egyszerű a képlet. A megvalósítás viszont annál összetettebb, nehezebb. A bevételek növeléséhez szükség van értékesítésre, marketingre és persze minőségi termékekre. A költségcsökkentésnek szintén több szintje van, és akár kis lépésekkel is el lehet kezdeni. Nézzünk néhány dolgot amit az irodai munkavégzés során érdemes alkalmazni, hogy kevesebb erőforrást használjunk fel a munkavégzés közben, de ne csökkentsük a teljesítményünket.

Költségcsökkentés mesterfokon

Ott van például a nyomtató, minden iroda elhagyhatatlan kelléke. A modern irodai nyomtatók szédületes sebességgel gépesek kiváló minőségű nyomtatványokat előállítani, fénymásolni. Nagy példányszámban bizony szabad szemmel is jól látható költségei vannak egy ilyen berendezés üzemeltetésének. Csökkentsük eleve a költségeket azzal, hogy csak azt nyomtatjuk ki, ami valóban fontos, valamint sokat tudunk spórolni, ha a gyári tonerek helyett utángyártott tonereket veszünk. Ugyanez igaz a tintapatronokra is. Ebben az esetben fontos, hogy megbízható utángyártótól vásároljunk, hogy biztosan kompatibilis legyen a tonerünk a nyomtatónkkal. Epson, HP, Canon utángyártott tintapatronok és tonerek egyaránt elérhetőek.

Annyira mindennapos dolog, hogy valószínűleg nem is gondolunk rá, hogy mennyi mindent használunk a mosdó használatakor. Pedig az ivóvíz, a folyékony szappan/habszappan, a kéztörlő, kézszárító és az áram is mind olyan dolgok, amelyekből nem biztos, hogy annyit kell használnunk, amennyit szoktunk.

Egy víztakarékos csapteleppel ellátott mosdópulttal sok ivóvizet spórolhatunk meg, a jól szabályzott szappanadagolóval annyi szappant juttatunk a kezünkre amennyit kell, az automata LED-es világítással pedig egyrészt csökkentjük a felhasznált energia mennyiségét, másrészt érintés mentesen tudjuk működtetni, ami különösen a járvány kitörése óta óriási pluszpont a higiéniai intézkedésekben.