A pandémia miatt a higiénia, főleg a kézfertőtlenítés fontossága fokozódott, hiszen ezzel is tehetünk a kórokozó terjedése ellen. A higiéniára való odafigyelés segít a magunk és embertársaink védekezésében egyaránt, sok felesleges kockázattól megkímélhetjük a szervezetünket.

A kezünket olyan szerekkel tudjuk hatékonyan fertőtleníteni, amelyeket kifejezetten a vírusok ellen fejlesztettek ki. A szappan is hatékonyan tisztít, de a magas alkoholtartalmú kézfertőtlenítő géleket sokkal szélesebb körben, több helyen tudjuk alkalmazni (például buszon, az utcán, bevásárlóközpontokban). Megfelelő mértékben tisztítanak, azonban hátrányuk, hogy szárítják a bőrt, rendszeres használatuk a kézfej, illetve a tenyérnek akár a kisebesedéséhez is vezethet.

Tisztítás és ápolás

Ezért fontos, hogy gondoskodjunk a bőrünk egészségéről is, ellensúlyozzuk a kézfertőtlenítők szárító hatását megfelelő kézápoló szerekkel. Ezek, nem teljesen úgy, mint például az arcápoló olajok, de visszaállítják az emberi bőr szerkezetét, megvédik a sebesedéstől, ráadásul fiatalosabb hatást is biztosítanak.
Fokozottan figyeljünk a higiéniára a közösségi helyeken, mosdókban, WC fülkékben, tulajdonosként pedig az ajtók kilincseinek rendszeres tisztítását is érdemes elrendelni, hiszen a fertőzés érintés útján is eljuthat a szervezetünkbe.