Napjainkban rengeteg olyan szálloda van, akiknek elsősorban a kisgyermekkel rendelkező családok alkotják a célcsoportjukat. Ezeket a szálláshelyeket nevezik gyerekbarát vagy bababarát szállodának, amelyek tökéletes kikapcsolódást nyújtanak még a legkisebb vendégeik számára is.

Nézzük hát, hogy pontosan mit is takar egy családbarát szálláshely?

Egy valóban gyerekbarát szálláshely, legyen az egy kisebb panzió vagy egy nagyobb szálloda, nem csak a legalapvetőbb felszerelést nyújtja a szülőknek, hanem ennél jóval több mindenre gondol. Fontos, hogy a személyzetet is úgy válasszák meg, hogy mindenki családbarát legyen és ezt éreztessék a vendégekkel is. Az efféle szállodákhoz tartozó éttermekben jellemzően vannak külön kis asztalok és kis székek, ahol a kicsik szívesebben fogyasztják el az ételt, ezen kívül etetőszéket is biztosítanak, de minden bizonnyal van játszósarok is.

Nyaralás gyerekekkel

A gyerekbarát szállodákban többnyire kialakítanak játszószobát is, ahol sok játék és játszószőnyeg is fellelhető, a kicsik szívesen eltöltik az időt az efféle helyiségekben. Bizonyos szállodákban még gyermekfelügyeletet is igénybe lehet venni, így a szülőknek is van lehetőségük egy kicsit kettesben elvonulni. Az ilyen hotelek kertjében többnyire egy kisebb játszótér is elhelyezésre kerül, így jó idő esetében kint is tudnak játszani a gyerekek.

A családbarát szálláshelyeken elvárás a baba-mama szoba, valamint a pelenkázó helyiség, a wellness részlegen pedig a gyermek medence. A lemondási lehetőség is lényeges szempont a szülőknek, mivel bármi közbejöhet, például egy megfázás, ami miatt mégsem jó az időpont.